Aanvullende diensten
Hieronder leest u meer over de volgende diensten van Verzuimstopt:
- Controle Whk beschikking
- Vertrouwenspersoon
- Arbeidsdeskundig onderzoek
- 2e spoortrajecten
- Keuringen
- Risico inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)
- Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
Controle Whk beschikking
Aan het eind van het jaar valt de beschikking Whk (Werkhervattingskas, fonds waarvan de uitkering betreft de WIA en ziektewet worden betaald) bij u op de deurmat. Deze Whk wordt grotendeels gevuld door de vaste en gedifferentieerde premies die de werkgever voor de WIA en Ziektewet betalen.
De wet- en regelgeving omtrent de Werkhervattingskas en de daarbij behorende premies is ingewikkeld en lastig.
Wij controleren niet alleen uw Whk beschikking op juistheid, maar geven u in begrijpelijke taal advies. Daarmee houdt u de premies in de toekomst zo laag mogelijk. Onze aanpak levert u alleen maar geld op. We hebben hiervoor een speciale website in het leven geroepen:
Vertrouwenspersoon
Bedrijven zijn volgens de Arbowet verplicht om hun werknemers te beschermen tegen o.a. psychosociale belasting. Zij moeten hiervoor een beleid opstellen en ook daadwerkelijk uitvoeren.
Het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan een belangrijk onderdeel van dit beleid zijn.
Wij beschikken over verschillende vertrouwenspersonen waaronder de Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen (VPO) en Vertrouwenspersoon integriteit (VPI).
Voor de diversiteit en om goed aan te sluiten bij elke situatie kunt u kiezen uit zowel een mannelijke als vrouwelijke vertrouwenspersoon. Onze vertrouwenspersonen staan geregistreerd als gecertificeerd extern Vertrouwenspersoon bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen.
Mariëtte Mooij
Marëtte is opgeleid tot Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen (VPO) en Vertrouwenspersoon integriteit (VPI) afgerond.
Wat doet een vertrouwenspersoon?
Wij leggen u graag uit wat de vertrouwenspersoon voor uw organisatie kan beteken middels onderstaande video.
Arbeidsdeskundig onderzoek
Een arbeidsdeskundige is expert in de sociale, maatschappelijke, juridische en financiële aspecten van verzuim. Hij onderzoekt welke stappen werkgever en werknemer kunnen zetten om terugkeer naar werk mogelijk te maken. Daarnaast adviseert hij onder meer bij de volgende vragen en onderwerpen:
- Kan de werknemer re-integreren in zijn eigen werk? Of moet het werk of de werkomgeving worden aangepast?
- Welke andere werkzaamheden kan uw werknemer doen?
- Wat wordt er van u als werkgever verwacht als er sprake is van re-integratie ‘tweede spoor’ (bij een andere werkgever)?
- Komt u in aanmerking voor subsidies, kortingen, vergoedingen of voorzieningen?
- Welke regelingen zijn er als iemand opnieuw ziek wordt?
- Zijn er mogelijkheden voor het om- of bijscholen van uw werknemer?

2e spoor trajecten
De wet bepaalt dat als duidelijk wordt dat re-integratie binnen het bedrijf van de werkgever niet mogelijk is, er moet gekeken worden of de re-integratie bij een ander bedrijf kan plaatsvinden. Een werkgever die niet of te laat over gaat tot re-integratie tweede spoor loopt het risico dat hij een loonsanctie krijgt opgelegd door het UWV. Maar wat houdt re-integratie tweede spoor in? Wanneer moet en kan het worden ingezet? Hoe werkt het? Wat zijn de gevolgen van aanvaarden van tweede spoor re-integratie? En wat zijn de risico’s? Onze arbeidsdeskundige informeert en begeleidt u graag.
Keuringen
U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende keuringen:*
- Chauffeurskeuring
- Rijbewijskeuring (verlenging)
- Taxikeuring
- Aanstellingskeuring
Voor overige keuringen werken wij nauw samen met gespecialiseerde kerndeskundigen door heel Nederland.
*Wij verzorgen geen rijbewijskeuringen voor particulieren
Risico inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)
Om inzicht te krijgen in uw bedrijfsrisico’s is het van belang om een inventarisatie te maken op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Welzijn, de RI&E. Een efficiënt verzuimbeleid en schadebeperking begint met het inzichtelijk hebben van deze risico’s. U kunt, door preventief maatregelen te nemen, gezondheids- en financiële schade voorkomen. Wij helpen u graag bij het opstellen van de RI&E.
Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
In de Arbowet staat beschreven dat iedere werkgever verplicht is zijn medewerkers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden. Een PMO is erop gericht de risico’s die de arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich brengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.
Heeft u vragen of wilt u een prijs opgave, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.